Koripalloseura Tapiolan Hongan pelaajat Marianne ja Tuukka vastasivat hyvinvointikysymyksiin

Koripalloseura Tapiolan Hongan pelaajat Marianne ja Tuukka vastasivat hyvinvointikysymyksiin

Koripalloseura Tapiolan Hongan pelaajat Marianne sekä Tuukka vastasivat VitaFinin hyvinvointihaastatteluun ja avasivat, mitä hyvinvointi ja urheilu heille merkitsee. 

 

Millainen tausta sinulla on urheilun parissa ja mitä se on opettanut?

Marianne: Urheilutaustani on ollut laaja ja monipuolinen. Olen pelannut koripalloa nyt 12 vuotta ja nuorempana harrastin monia muita lajeja, muun muassa yleisurheilua, tennistä, luistelua ja uintia. Lisäksi olen ollut nuorempana urheiluluokalla, mikä on mahdollistanut monen eri lajin kokeilun. Tämä on antanut minulle laajan näkemyksen eri urheilulajeista ja niiden vaatimuksista. Urheilun parissa olen oppinut tärkeitä sosiaalisia taitoja, esimerkiksi kommunikaatiota ja konfliktien ratkaisua, jotka ovat olleet hyödyksi niin urheilussa kuin arkielämässäkin. Urheilu on myös opettanut minulle monia arvokkaita asioita, kuten tiimityöskentelyä, itsekuria, ja fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin merkityksen. 

Tuukka: Olen pelannut korista lähes tulkoon koko elämäni. Aloitin pikkupoikana, ja olen sen jälkeen saanut pelata mittavan ammattilais- ja maajoukkueuran. Urheilu-ura on antanut paljon oppia. Olen oppinut olemaan ahkerampi, sinnikkäämpi, nöyrempi ja laittamaan joukkueen edun oman etuni edelle. Olen myös oppinut pitämään parempaa huolta itsestäni niin fyysisesti kuin henkisestikin.

 

 

Kuvaaja: Samira Lee

 

Mitä sinulle tarkoittaa kokonaisvaltainen hyvinvointi?

Marianne: Kokonaisvaltainen hyvinvointi tarkoittaa minulle tasapainoa fyysisen, henkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin välillä. Se kattaa terveellisen ruokavalion, säännöllisen liikunnan, riittävän levon, positiivisen mielenlaadun ja merkitykselliset ihmissuhteet, kuten perhe ja kaverit.

Tuukka: Kokonaisvaltainen hyvinvointi tarkoittaa mulle sitä että elämässä on fyysinen, henkinen ja hengellinen tasapainossa. Nämä kaikki ovat oleellisia ja tukevat toisiaan. Jotta nämä toteutuvat niin seuraavista asioista pyrin pitämään kiinni: Harjoittelu on tehokasta ja laadukasta. Riittävä uni ja laadukas ravinto auttaa kehoa jaksamaan ja palautumaan. Riittävästi aikaa lähimmäisten kanssa ja yhteys Taivaan Isään.
 
Millainen ruokavalio sinulla on?
Marianne: Ruokavalioni on monipuolinen ja pyrin sisällyttämään siihen runsaasti erilaisia hedelmiä, vihanneksia, täysjyväviljaa, proteiininlähteitä mm. kanaa tai kalaa sekä terveellisiä rasvoja. Lisäksi otan tarvittaessa ravintolisiä, kuten vitamiineja ja hivenaineita, varmistaakseni optimaalisen ravintoaineiden saannin. Pyrin myös kuuntelemaan kehoni viestejä ja tekemään ruokavaliovalintoja sen mukaan, mikä tekee minulle hyvää ja antaa energiaa.
Tuukka: Ruokavalioni on melko monipuolinen. Asiat joita välttelen ovat "huonot" rasvat ja lisätty sokeri. Mitä vähemmän prosessoitua ruokaa sen parempi. Pyrin myös rytmittämään syömistäni, niin että ruoansulatus ehtii myös välillä lepäämään.

 

 Kuvaaja: Samira Lee

 

Mitkä ovat sinulle tärkeimpiä asioita palautumisen suhteen?

Marianne: Palautumisen kannalta tärkeimpiä asioita minulle ovat riittävä uni, rentoutuminen ja kehonhuolto. Pyrin nukkumaan tarpeeksi ja antamaan keholleni aikaa palautua rasituksesta. Lisäksi teen säännöllisesti venyttelyä ja pidän huolen tasapainoisesta ravitsemuksesta, jotta palautumiseni olisi mahdollisimman tehokasta ja kestävää.

Tuukka: Tärkeimpiä asioita palautumisen suhteen mulle ovat uni ja ravinto. Unta pitää saada tarpeeksi ja urheilija tarvitsee laadukasta ravintoa polttoaineeksi.

 

Mitkä ovat sinun TOP ravintolisät ja miksi?

Marianne: TOP-ravintolisäni ovat Vitafin maitohappobakteerit ja monivitamiinit. Vitafinin maitohappobakteerit tarjoavat erinomaisen yhdistelmän hyödyllisiä bakteerikantoja, joiden avulla pystyn ylläpitämään suoliston terveyttä ja tasapainoa, mikä parantaa ruoansulatusta, vahvistaa immuunijärjestelmää ja edistää yleistä hyvinvointiani. Monivitamiinit taas tarjoavat minulle laajan valikoiman vitamiineja ja kivennäisaineita, joiden avulla pystyn ylläpitämään hyvää vastustuskykyä. Lisäksi käytän myös Vitafinin omega 3 rasvahappoja, jotta pystyn varmistamaan riittävän hyvän rasvan saannin. Ne ovat tärkeitä sydämen, aivojen ja näön toiminnalle.

Tuukka: Mun TOP-ravintolisiin kuuluu mm. Protskut ja elektrolyytit treenien yhteydessä jaksamiseen ja palautumiseen. Lisäksi kotona Monivitamiinit tukemaan vitamiinien saantia, sekä Omega 3 varmis

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.