Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät usein kysytyt kysymykset. Klikkaa kysymystä, niin vastaus tulee näkyviin.

Missä tuotteet on valmistettu?

MultiAurinko- ja MultiEchina monivitamiinit sekä Maitohappobakteeri -tuotteet on suunniteltu, kehitetty ja valmistettu suomalaisessa ravintolisätehtaassa Tuusulassa. Omega-3 on valmistettu EU-alueella. Valmistutamme tuotteemme Suomessa aina, kun se on mahdollista.

Mistä tiedän, että tuotteet ovat laadukkaita ja puhtaita?

Kaikki raaka-aineet tulevat sertifioiduilta valmistajilta ja ne on sekä analysoitu että dokumentoitu ennen niiden käyttöä. Niillä on myös EU-direktiivin mukainen jäljitettävyys. Lisäksi tuotteet on valmistettu korkeimpien ravintolisästandardien mukaisesti.

Säilyvätkö VitaFin-tuotteet huoneenlämmössä?

VitaFin-tuotteet säilyvät huoneenlämmössä, kuivassa paikassa. Kosteus on haitaksi, joten tuotteita ei kannata säilyttää jääkaapissa.

Sopiiko tuote raskaana oleville?

Kaikki tuotteemme sopivat raskaana oleville. Raskauden aikana elimistö kuluttaa entistä suuremman määrän ravinteita, joten riittävän saannin varmistaminen lisäravinteiden avulla on useimmiten tarpeellista. Tuotteemme ovat turvallisia myös raskaana oleville, mutta ensisijaisesti raskauden aikana suositellaan noudattamaan neuvolasta saatuja ohjeita ravintolisien käyttöön, koska jokainen raskaus on yksilöllinen. Suositusten mukaan omega-3-rasvahappojen käyttö olisi syytä lopettaa varmuuden vuoksi vähintään kuukausi ennen synnytystä.

Montako tablettia ja kapselia otetaan päivässä?

Annostusohje lukee tuotepakkauksessa tuoteselosteen yhteydessä. Kaikkien tuotteidenmme suositeltu vuorokausiannos on 1 tabletti/kapseli päivässä. 

Miten ilmoitan osoitteenmuutoksen?

Osoitteenmuutoksesta voi ilmoittaa ottamalla yhteyttä VitaFin Oy:n asiakaspalveluun. VitaFin Oy:n asiakaspalvelu palvelee puhelimitse numerossa 09 424 77 333 arkisin ma-pe klo 9-15. Yhteyden saat myös sähköpostitse asiakaspalvelu@vitafin.fi.

Olen tilannut tuotteen, milloin ja miten saan sen?

Tilauksesi alkaa kanssanne sovittuna ajankohtana ja toimitusaika on normaalisti 2-4 arkipäivää. Tuote toimitetaan suoraan kotiisi postitse eli niitä ei tarvitse noutaa postista.

Milloin monivitamiini (kesä) vaihtuu Monivitamiini (talvi) -tuotteeseen

Monivitamiini (kesä) toimitetaan huhtikuun alusta elokuun loppuun (1.4-31.8).

Monivitamiini (talvi) toimitetaan syyskuun alusta maaliskuun loppuun (1.9-31.3).

Monivitamiini vaihtuu aina automaattisesti vuodenajan mukaan eli me huolehdimme puolestasi siitä, että saat aina Suomen vuodenaikoihin sopivat tuotteet.

Mikäli olet tilannut vain jompaakumpaa tuotetta, silloin tuotetta ei tietenkään vaihdeta.

Voinko irtisanoa sopimuksen ja palauttaa tuotteet?

Asiakkaillamme on kuluttajasuojalain mukainen 14 päivän peruutus- ja palautussoikeus, mikä lasketaan ensimmäisen tuote-erän ja tilausvahvistuksen vastaanottamisesta. Tuotteen voi palauttaa peruutusajan puitteissa, mikäli sitä ei ole käytetty.

Peruutuksesta on ilmoitettava VitaFin Oy:n asiakaspalveluun, pelkkä tuotteen palauttaminen ei riitä peruutukseksi. Peruutuksesta voi ilmoittaa vapaamuotoisesti esimerkiksi puhelimitse, sähköpostitse tai postitse ensimmäisen tuote-erän mukana tullutta peruutuslomaketta käyttäen.

Kuluttajansuojalain mukaisesti määräaikaisen tilauksen purkamiseksi kesken tilauskauden tarvitaan aina pätevä syy, jos peruutus tapahtuu kuluttajansuojalain mukaisen 14 vuorokauden peruutusajan jälkeen. Tästä tulee toimittaa dokumentti. Mikäli haluat peruuttaa määräaikaisen tilauksesi kesken tilauskauden, ole yhteydessä asiakaspalveluumme, josta saat tarkemmat ohjeet dokumentin toimittamista varten.

Miksi laskussa lukee saajan kohdalla toisen yrityksen nimi?

Maksuvalvonta on ulkoistettu perintäyritykselle, joka valvoo maksusaatavia.

Mitä tapahtuu, jos jätän laskun maksamatta?

Mikäli asiakas ei maksa laskua, hänelle lähetetään perintäyrityksen toimesta huomautuslasku. Mikäli laskua ei makseta huomautuksesta huolimatta, siirtyy saatava perintään perintälain mukaisesti.

Mitkä sairaudet estävät VitaFin-tuotteiden käytön?

Monivitamiini (Kesä) kohdalla sairaudet eivät aseta esteitä käyttää tuotetta.

Monivitamiini (Talvi) sisältämä Echina-uute aktivoi elimistön omaa puolustusjärjestelmää. Autoimmuunisairauksissa, joissa elimistön oma puolustusjärjestelmä hyökkää ilman syytä elimistön omia kudoksia vastaan, Echinan käyttöä ei suositella, koska se voi pahentaa oireilua. Yleisimpiä autoimmuunisairauksia ovat muun muassa erilaiset reuma sairaudet ja allergiat, keliakia, kilpirauhasen tulehdus sekä tyypin 1 diabetes.

K2-vitamiinia emme suosittele ilman lääkärin ohjeistusta, mikäli sinulla on käytössäsi Marevan tai jokin muu verenohennuslääkitys.

Omega3-tuotteiden käyttöä suositellaan vain lääkärin ohjeen mukaan silloin, jos sinulla on verenohennuslääkitys tai jokin sairaus, jonka takia veri ei hyydy kunnolla.

Maitohappobakteerit sisältävät samoja, luontaisia bakteerikantoja, joita elimistössämme on jo valmiina. Sairaudet eivät aiheuta estettä maitohappobakteerien käytölle.

Ensisijaisesti suosittelemme noudattamaan lääkäriltä saatua ohjeistusta ravintolisien käyt­töön.

Mitkä allergiat estävät VitaFin-tuotteiden käytön?

Mikäli olet allerginen jollekin tuotteen valmistusaineelle, ei käyttöä voida suositella. Allergiseksi voi tulla melkein mille vain. Tuotteemme eivät sisällä mitään tavallisimpia allergeeneja, mutta ainesosat on hyvä käydä läpi, mikäli epäilet allergiaa. Tarkka ainesosaluettelo löytyy tuotepakkauksen takapuolelta sekä internetsivuiltamme.

Minkä ikäiselle tuotteet on suunniteltu?

Ravintolisät soveltuvat koko perheen käytettäviksi. Pienimmille lapsille tuotteita ei kuitenkaan suositella, sillä tabletteja / kapseleita ei ole tarkoitettu pureskeltaviksi.

Voiko tuotetta käyttää ympäri vuoden?

Kyllä voi ja se on erittäin suositeltavaa. Ravintolisistä saa parhaan tehon irti säännöllisellä, pitkäaikaisella käytöllä.

Mitä jos en käytä tuotetta päivittäin?

Ravintolisät on tarkoitettu täydentämään monipuolista ruokavaliota, sekä ylläpitämään terveyttä ja hyvinvointia. Tarvittaessa voit kuitenkin pyytää tuotetoimituksiin taukoa suoraan asiakaspalvelustamme, jotta ehdit käyttää kertyneet tuotteet ennen uusien toimittamista.

Miten tuote eroaa muista markkinoilla olevista tuotteista?

VitaFin-tuoteperhe on suunniteltu erityisesti suomalaisille..

Monivitamiinivalmisteemme vaihtuu automaattisesti vuodenajan mukaan, joten käytössäsi on aina suomen vuodenaikoihin sopiva tuote.

Maitohappobakteerivalmisteemme on yksi markkinoiden tehokkaimmista, sillä se sisältää seitsemää suolistolle tärkeää maitohappobakteerikantaa ja yhteensä vähintään 10 miljardia bakteeria / kapseli. Bakteerit on suojattu niin, että ne varmasti pääsevät ruuansulatuskanavassamme vatsahappojen ohi oikeisiin vaikutuskohtiin eli ohutsuoleen.

Omega3-kalaöljykapselista on tehty riittävän tehokas, jotta yksi kapseli päivässä riittää. Omega3-tuotteessa käytetyt kalaöljyt on tuotettu kestävän kalastuksen periaatteita noudattaen.

Kaikki tuotteemme on suomalaisten lääkärien ja farmaseuttien suunnittelemia. Tuotteista on jätetty pois kuuriluontoiseen käyttöön tarkoitetut ravintolisät, kuten rauta, joten ne ovat turvallisia pitkäaikaisessa ja säännöllisessä käytössä.

Tuotteemme toimitetaan suoraan kotiin postitse ilman lisäkustannuksia tai laskutuslisiä, joten maksat ainoastaan tilaamistasi tuotteista.

Hinta-laatu-suhteeltaan tuotteemme ovat siis ensiluokkaisia! Niissä on riittävästi vahvuutta ylläpitämään kehon vitamiinien ja hivenaineiden saanti hyvänä, mutta mitään ei ole kuitenkaan liikaa, eli ne eivät rasita kehoamme turhaan.