Miten sinä pidät nivelistäsi huolta? - VitaFin Oy

Miten sinä pidät nivelistäsi huolta?

Nivelten tehtävä on mahdollistaa kehomme liikkeet ja siksi niiden hyvinvoinnilla on suuri vaikutus kokonaisterveyteen ja toimintakykyyn. Ihmisen kehossa on jopa 300 niveltä. Niitä löytyy muun muassa sormista, ranteista, hartioista sekä polvista.

 

Mitkä tekijät vaikuttavat nivelten hyvinvointiin?

Nivelten hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä ovat erityisesti ikä, liikuntatottumukset, paino sekä ruokavalio. 

Iän karttuessa myös nivelten rakenteet saattavat heikentyä. Ikääntymiseen emme luonnollisesti voi vaikuttaa, mutta liikunta ja monipuolinen ruokavalio ylläpitävät ja voivat jopa vahvistaa nivelruston ominaisuuksia.

Nivelet pitävät sopivasti kuormittavasta liikunnasta. Esimerkiksi kävely, pyöräily, hiihto ja uinti ovat oivia lajeja nivelten hyvinvointia ajatellen. Hyvä lihaskunto on myös tärkeässä osassa nivelten liikkuvuuden kannalta. Mitä monipuolisemmin liikut, sitä enemmän nivelesi tykkäävät!

 

Ruokavalion merkitys nivelten kuntoon

Ruokavalio on ensinnäkin tärkeä osa hyvinvointia sekä painonhallintaa ja se vaikuttaa myös niveliin. Tietyillä ravintoaineilla on merkitys suoraan rustojen toimintaan.

C-vitamiinin on todettu edistävän kehon normaalia kollageenin muododstusta. Toisinsanoen elimistö tarvitsee C-vitamiinia, jotta se voi hyödyntää ravinnosta saatavan proteiinin kollageenin tuotannossa  ja näin ollen C-vitamiini on tärkeä rustojen toiminnalle.

Myös kupari ja mangaani ovat oleellisessa osassa sidekudoksen muodostumisessa. Molemmat toimivat entsyymeissä, joita solut tarvitsevat ruston ja sidekudoksen rakenneosien tuottamisessa. Kuparia on esimerkiksi pähkinöissä, siemenissä ja sisäelimissä. Mangaania sen sijaan on täysjyväviljassa, pähkinöissä ja palkokasveissa.

Ruokavalion tueksi on kuitenkin toisinaan hyvä ottaa ravintolisä. Kehitimme ainutlaatuisen Nivel-tuotteen, joka suunniteltu tukemaan kokonaisvaltaisesti nivelten toimintaa.

Nivel-tuote sisältää UCII-kollageenivalmistetta ja boswellia serrataa. Lisäksi tuotteeseen on lisätty C-vitamiinia, mangaania ja kuparia. Tämä uniikki kokonaisuus on optimoitu tukemaan nivelten normaalia toimintaa parhaalla mahdollisella tavalla. Kokeile itse!

 

Takaisin blogiin