83-vuotias supermies: Matti Mäkelä

MATTI MÄKELÄ ON ENTINEN AMMATTILAISJALKAPALLOILIJA JA JALKAPALLO-VALMENTAJA. PITKÄLLÄ URALLAAN MÄKELÄ PELASI PÄÄSARJASSA 200 OTTELUA, TEHDEN NIISSÄ 42 MAALIA. MAAJOUKKUETASOLLA MÄKELÄN SAAVUTUKSIIN KUULUU MM. VUODEN 1966 POHJOISMAIDEN MESTARUUS.

Matti Mäkelä

Matti Mäkelän upea ura jalkapalloilijana ja jalkapallovalmentajana on hyvin tunnustettua Suomen urheilupiireissä. Urheilutoimittajain liitto valitsi hänet vuoden pelaajaksi vuonna 1966 ja vuoden urheilijaäänestyksessä tuloksena oli 11.sija voiton mennessä Eero Mäntyrannalle. Vuonna 2015 Suomen palloliitto nimesi Mäkelän maajoukkueen Gladiaattoriksi, mikä tarkoittaa Suomen Palloliiton kunniakerhon jäsenyyttä. Vuonna 2018 Mäkelä on valittu Suomen jalkapallon Hall of Fameen ikoniksi.

Matti Mäkelän aktiiviura Ilveksessä päättyi vuonna 1975, jonka jälkeen Mäkelä jatkoi jalkapallon parissa vielä parisen vuotta Toijalan Pallo-49:ssä. Maineikas ura ei kuitenkaan ole ollut päivän selvää, vaan se on vaatinut kovaa työtä ja keskittymistä.

Urheilijalle tärkein perusedellytys on tietenkin riittävä uni ja laadukas ravinto, mitkä tukevat kovaa harjoittelua. Jo nuorena opitut, terveet elämäntavat näkyvät Mäkelän arjessa yhä edelleen, vaikka ikävuosia on kertynytkin jo kunnioitettava määrä. Urheilu kuuluu edelleen vahvasti Matin arkeen; salitreeniä hän tekee pari kertaa viikossa ja sen lisäksi hän pelaa edelleen ikämiesjalkapalloa Ilveksessä.

Matti, mikä on sinun hyvinvointisi perusta?

- Vaimo tekee meillä aina monipuolista ruokaa ja huolehtii, että salaattia on aina tarjolla joka aterialla. Eli kyllä se perusta lähtee sieltä terveellisestä ruuasta

Vitamiinit ja muut ravintolisät kuuluvat myös sinun päivittäiseen ruokavalioosi, miten niiden vaikutus näkyy arjen jaksamisessa?

- Vitamiinit ovat kyllä tärkeitä ja käytän niitä itse säännöllisesti. Niillä on mielestäni selkeä vaikutus lihashuoltoon ja palautumiseen. Lihaksissa sen ensimmäisenä huomaankin, jos vitamiinit jää ottamatta. Vaikka vaimo huolehtii monipuolisesta ruuasta, niin kyllähän se on järkevää käyttää ravintolisiä monipuolisen ruokavalion tukena ennaltaehkäisemään puutoksia, etenkin silloin, jos liikkuu paljon.

Minkälaisia vinkkejä antaisit muille ikätovereillesi hyvinvoinnin edistämiseksi?

- Vierivä kivi ei sammaloidu, niin se vain on. Tietysti myös vitamiinien saannin turvaaminen on tärkeää. Nämä asiat yhdessä antavat kyllä aika hyvän perustan hyvinvoinnille. VitaFinin tuotteet ajavat kyllä asiansa hyvin, sillä niistä löytyy monipuolisesti kaikki päivittäin tarvittavat vitamiinit, hivenaineet, hyvät bakteerit ja omegaöljyt. Ne tulee myös näppärästi suoraan kotiin postin mukana, eli niitä ei tarvitse sen kummemmin muistaa käydä erikseen ostamassa.

 

Tutustu kesätarjoukseemme!
Suomalaisen hyvinvoinnin tueksi – Starttipaketti
(Monivitamiini – Maitohappobakteeri – Omega 3 -kalaöljy)
Hinta vain 39,95€ (norm. 57,50€)
Lue lisää!

Seuraa meitä @vitafinsuomi