Haastattelu - Marko Asell

Marko Asell on painin olympiamitalisti vuodelta 1996. Asell toimii nykyään SDP:n poliitikkona ja hän on toiminut myös kansanedustajana.

Marko Asell

Urheilijataustansa ansiosta Asell tietää hyvin monipuolisen ja terveellisen ravinnon vaikutukset. Etenkin huippu-urheilijoiden tulee kiinnittää erityistä huomiota ruokavalioonsa, jotta optimaaliset olosuhteet hyvien urheilusuoritusten saavuttamiseen voidaan saavuttaa. Asell korostaakin lisäravinteiden merkitystä monipuolisen ruokavalion tukena ja suositteleekin VitaFin monivitamiinia ja maitohappobakteeria päivittäiseen käyttöön.

"Vaikka huippu-urheilussa on pitkälti kyse oikeanlaisesta ravinnosta, ei työkseen urheilevatkaan saa riittävästi tarvittavia vitamiineja ja hivenaineita normaalista ravinnosta. Siksi vitamiinien ja hivenaineiden saannin varmistaminen muulla tavalla on usein tarpeen. VitaFin-tuotteet toimivat tähän tarkoitukseen erittäin hyvin, sillä VitaFin-monivitamiinista saa kaikki päivittäin tarvittavat vitamiinit kerralla, yhdestä tabletista. Maitohappobakteerit puolestaan pitävät vatsan ja suoliston kunnossa, sekä tehostavat vitamiinien imeytymistä.”

Marko Asellin urheilu-uran paras saavutus tunnetaan Atlantan olympialaisissa vuodelta 1996. Asell sai olympiahopeaa kreikkalais-roomalaisessa painissa, 74 kg sarjassa. Vuonna 1997 Asell paini myös EM-hopeaa. Painiurallaan Asell tunnettiin erityisesti käsivarsiheitostaan. Vuonna 2001 Asell lopetti painiuransa ja siirtyi valmennustehtäviin.

Nykyään Marko Asell pitää kuntoaan yllä lähinnä juoksemalla ja jalkapalloa pelaamalla. Urheilu pitää mielen virkeänä sekä kehon kunnossa. Terveellinen ruoka puolestaan antaa edellytykset liikkua ja urheilla. Asell muistuttaa, että iän myötä tärkeiden vitamiinien ja hivenaineiden saannin turvaaminen lisäravinteilla korostuu entisestään.

”Ikääntyminen tuo lisää haasteita terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimiseen. Ikääntyminen ja erilaiset sairaudet asettavat ravinnolle erityisvaatimuksia. Siksi vitamiinilisäravinteet ovat tärkeitä erityisesti jo hieman ikääntyneemmälle kansalle. VitaFin-tuotteiden avulla on helppo huolehtia omasta terveydestä, sillä tuotteet toimitetaan kuukausittain suoraan kotiin. Itse keski-ikää lähestyessäni huomaan, ettei keho toimi enää samalla tavalla kuin nuoruusvuosina. Siksi käytänkin VitaFin-tuotteita päivittäin osana terveellistä ja monipuolista ruokavaliota.”

Marko vaikuttaa urheilutaustansa lisäksi myös poliitikkona. Työ vaatii aikaa ja energiaa ja välillä päivät venyvät pitkiksi. Marko muistuttaakin VitaFinin asiakkaita myös liikunnan tärkeydestä ravinnon lisäksi:

"Liikkukaa aina kun se on mahdollista. Liikunta tuo hyvää oloa ja energiaa ja jo muutama puolen tunnin lenkki viikossa parantaa elämänlaatua huomattavasti! Joten kaivakaa ne lenkkarit kaapista ja lähtekää ulos nauttimaan raittiista ilmasta ja liikunnasta.”